De Groene Pluim 2010 gaat naar Kwa! Do You Play?. Gedurende twee weken kon iedereen stemmen voor één van de genomineerden, wat ook massaal werd gedaan. Ongeveer 400 stemmen werden in totaal geteld. De twee andere genomineerden waren LaarbeekbOOS en buurtcomité Dupré.

Op een druk samengewoond pannenkoekenfeest werd de Groene Pluim bekend gemaakt. De Groene Pluim gaat naar een persoon of organisatie die het afgelopen jaar veel betekend heeft voor de gemeente Jette op cultureel, sociaal of ecologisch vlak. Een jury, samengesteld uit leden van Groen!Jette en mensen met een goede kennis van de verenigingen in de gemeente Jette, had drie genomineerden geselecteerd: LaarbeekbOOs, Kwa! Do You Play? en buurtcomité Dupré.

Jette heeft heel wat mensen en organisaties die zich belangeloos inzetten voor de maatschappij. Groen!Jette wil met het uitreiken van een groene pluim het harde werk van deze vrijwilligers in de kijker zetten. “Deze mensen of verenigingen maken Jette een warme en aangename gemeente om te leven en vertoeven” onderstreept Annemie Maes.

Na twee weken stemmen haalde “Kwa! Do You Play?” het van de andere genomineerden. Een stemmer stelde voor “dat deze 3 dynamieke, magnifieke vereningen iets samen zouden kunnen organiseren!”.

De vzw KWA! werd opgericht in mei 2008 door vier jonge Jettenaren, de stichtende leden van de percussiegroep “Kwa! Do You Play?” en is vooral bekend door de organisatie van het gratis duurzaam laagdrempelig festival “Jam ’n Jette”.(4000 bezoekers in mei 2009). Ze waren ook reeds voordien actief met een eerste editie van het “Jam ’n Jette”-festival in juni 2006. Het evenement werd herhaald in oktober 2007 en gezien het groeiende succes en het enthousiasme van het publiek, werd besloten om een outdoor versie van het festival te lanceren, in het hart van Jette, in het Jeugdpark.

Het doel van de vzw KWA! is om de integratie, de sociale cohesie in een multiculturele samenleving en de duurzame ontwikkeling te bevorderen.

Kwa! Do You Play? heeft als als vrijwilligersorganisatie op zeer korte termijn een breed publiek van jong tot oud bereikt met de organisatie van het gratis duurzaam laagdrempelig festival “Jam ’n Jette” waar beginnende muziekgroepen alle kansen krijgen.

Klik hier voor sfeerbeelden van de Groene Pluim 2010.