Naar jaarlijkse gewoonte sluiten de Nederlandstalige basisscholen van Molenbeek het schooljaar af met ZAPSTAD 1080 (tot vorig jaar was de naam nog Boekentassenrock voor de 2de en 3de graad. In de voormiddag maken groepjes kinderen uit verschillende scholen een wandeling langs de industriële geschiedenis van Molenbeek. Daarna volgen ze een aantal workshops in centrum COOP (een interactief belevingscentrum waar bezoekers kunnen kennismaken met het leven in de kanaalwijken). Verder op de planning staan samen picknicken, genieten van verschillende activiteiten of in het gras liggen. Afsluiten doen ze met een reeks optredens. Zapstad 1080 wordt georganiseerd op initiatief van BroM (Brede school Molenbeek).

Zapstad 1080, is een heerlijke manier om de gemeente en haar rijke industriële geschiedenis spelenderwijs te ontdekken én het schooljaar muzikaal af te sluiten”, aldus schepen van Nederlandstalige Onderwijs Annalisa Gadaleta.

Er nemen aan Zapstad 1080, 341 leerlingen deel van de 2de en de 3de graad van de 6 Nederlandstalige Molenbeekse basisscholen (Paloke, Windekind, Vierwinden, Sint-Albert, Sint-Karel, De Knipoog), verspreid over 2 dagen.

Er wordt een klasfoto gemaakt van alle groepen en de mooiste foto krijgt een prijs uitgereikt om 14u15.

Meer info:

Annalisa Gadaleta, schepen van Nederlandstalige Onderwijs – tel: 0484/15.90.42