OPGELET!: Gezien de dramatische gebeurtenissen hebben we besloten het seminarie «Welke luchthavens voor morgen? Bestemming leefbaarheid” uit te stellen.

Op het moment dat er een nieuwe datum bekend is voor het seminarie, brengen wij u op de hoogte.

Bedankt voor uw begrip.

————————————————————————————————

“Bestemming leefbaarheid!”

Woensdagochtend 23 maart organiseren de Belgische en de Europese Groenen samen een uniek seminarie over de toekomst van de Europese luchthavens. Kunnen we boven Europa, België en Brussel vliegen en toch de levenskwaliteit van de bewoners garanderen?

imageTijdens het evenement bekijken we de problemen die zich stellen bij het overvliegen van steden en de ontwikkeling van stedelijke luchthavens.

Met Belgische en internationale specialisten zoeken we naar concrete antwoorden op de terechte bekommernissen van de inwoners van deze gebieden.

Programma:

9u00: Welkomstwoord en moderatie: Annalisa Gadaleta, schepen voor Groen in Molenbeek & Evelyne Huytebroeck, Brussels parlementslid voor Ecolo.
9u15: Beleid op Europese luchthavens, een doordachte visie: M. Cramer & Karima Delli, groene Europese parlementsleden in de commissie Transport en Toerisme.
9u45: « Environmental capacity » en de rationalisatie van Europese luchthavens: Sergi Alegre Calero, burgemeester van El Prat (luchthaven van Barcelona) en voorzitter van ARC (Airport Regions Conference) & Olivier Biérin, politiek raadgever in het Waals parlement.
10u30: Break
10u45: Behoud van de leefbaarheid en regelgeving rond nachtvluchten : Pascal Garreau van Arcadian consulting, Geluidsmanagement rond Europese luchthaven, een gereedschapskist vol mogelijke maatregelen & Marc Goethals, cardioloog.
11u30: Transparantie, overleg en inspraak voor omwonenden : Susanne Rynesch van het overlegforum tussen burgers en de Weense luchthaven & Antoine Wilhelmi, stichter van Pas Question !
12u15: Slot
– Conclusie namens het middenveld : Didier Georgakakis, socioloog en professor aan de Sorbonne en lid van CNRS/Paris I/EHESS.
– Politieke conclusie: Benoit Hellings, federaal parlementslid & Arnaud Pinxteren, Brussels parlementslid.
12u30: Lunch

Zin om te komen? Dat kan! Het is gratis maar gelieve wel even in te schrijven : ecolo.prb@ecolo.be of 0032 2 549 69 08
Meer info via https://www.facebook.com/events/762312763898787/.

Wanneer: Woensdag 23 maart 2016 om 9:00 uur.
Waar: Brussels Hoofdstedelijk Parlement.
Toegang: Gratis
Er is vertaling naar het Frans, Nederlands en Engels