Op zondag 9 oktober organiseert de Nederlandstalige bibliotheek De Boekenmolen  de vorming “Onze kinderen veilig op internet” voor ouders. De vorming zal handelen over hoe ouders hun kinderen kunnen begeleiden en ondersteunen in hun internetgebruik. De vorming wordt georganiseerd in samenwerking met de Gezinsbond Gewest Brussel.

“Kinderen zitten op steeds jongere leeftijd op internet via de computer, tablet of smartphone en hoewel het voor jongeren een heel verrijkend instrument kan zijn, zijn er ook risico’s aan verbonden. Risico’s zoals het delen van private informatie om van foto’s die in verkeerde handen kunnen vallen.  Via deze vorming willen we ouders leren hoe ze hun kinderen kunnen ondersteunen en begeleiden in het omgaan met alle mogelijkheden die de nieuwe technologieën bieden”, aldus schepen van Nederlandstalige Aangelegenheden Annalisa Gadaleta.

Tijdens de vorming kunnen ouders zelf ontdekken hoe kinderen en jongeren omgaan met internet. Wat ze zo fantastisch vinden aan surfen, gamen, chatten en netwerken? De nieuwe media komen kort aan bod. Maar de nadruk ligt vooral op de opvoeding. Ouders krijgen zowel opvoedingstips per onderdeel, alsook algemene tips. Er zijn ook filmpjes over situaties thuis, zoals over het bezoek aan ongeschikte sites en over het doorgeven van persoonlijke informatie. Verder zal er ook toegelicht worden hoe je een chat of facebook veilig kan instellen.

Praktische info:

Waar: De Boekenmolen – Hovenierstraat 47A, 1080 Sint-Jans-Molenbeek

Wanneer: zondag 9 oktober van 10u30 tot 12u30

Aansluitend kan je een hapje eten en tijdens de vorming is er kinderopvang voorzien.
Deelname is gratis. Graag op voorhand inschrijven via https://goo.gl/forms/EX8U3GNYu8wLfIc22