Persbericht – 15 mei  2018. Op 16 en 23 mei, laat Vollenbike de Jettenaren opnieuw genieten van een reeks feestelijke activiteiten rond de fiets. “Het orgelpunt op 23 mei is de groepsfoto van de Jetse fietsers. Hiermee willen we de Bike Award die de gemeente Jette van Pro Velo ontving voor haar fietsbeleid delen met de Jetse fietsers”, stelt schepen van Mobiliteit Nathalie De Swaef (Ecolo-Groen).

De gemeente Jette en schepen van Mobiliteit De Swaef (Ecolo-Groen) hebben de organisatie van Vollenbike Jette toevertrouwd aan vzw Cyclo en aan Pro Velo. De bedoeling is dmv activiteiten het fietsgebruik te promoten. Vier woensdagnamiddagen lang, van 14u30 tot 18u, staat de fiets centraal op het Mercierplein: rijopleiding, reparaties, fietsen in het verkeer, crazy bikes, smoothie bike, animaties verzorgd door Vélo M2, de zadenkiosk, de bibliotheek enz. Op die manier geven we beginnende fietsers de mogelijkheid te oefenen, terwijl de reeds overtuigden elkaar kunnen ontmoeten. De fiets is niet alleen een efficiënt vervoermiddel, maar staat ook voor convivialiteit en ontmoeting.

Op 16 mei krijgen kinderen en volwassenen niet alleen concrete tips over hoe te rijden op straat, de kleinsten kunnen ook de kindermolen “tour à biclou” aandrijven met hun trapkracht.

Op 23 mei feesten we zelfs tot 22u. Afsluiten doen we met de groepsfoto van de Jetse fietsers (om 18u30, kom met uw fiets), een BMX demonstratie van  de Cluut show en muzikale ambiance van La Jacqueline.

Vollenbike kadert in de wil van de gemeente Jette om het aandeel van de fiets in de verplaatsingen te laten toenemen. Op enkele jaren tijd is het fietsgebruik trouwens reeds aanzienlijk toegenomen, zoals blijkt uit verschillende indicatoren: tellingen Pro Velo; aantal werknemers van de gemeente die zich met de fiets verplaatsen, aantal elektrische fiets premies uitgedeeld in een jaar (130), enz.

Contact : Nathalie De Swaef – 0473/788.192