Verkiezingen 2018

Groen en Ecolo zijn erg actief in de verschillende gemeenteraden van het Brussels Gewest. We hebben heel wat gemeente-, politie- & OCMW-raadsleden en nemen ook in verschillende gemeenten aan het bestuur deel. Zo maken we het verschil in Watermaal-Bosvoorde, Schaarbeek, Jette, Etterbeek, Molenbeek, Vorst, …

In 2018 vragen we jullie steun om nog meer te kunnen wegen. Zo maken we het beleid in de Brusselse gemeenten eerlijker, gezonder, socialer en meer op mensenmaat.

De verkiezingscampagne is natuurlijk nog lang niet begonnen. Maar intussen leggen we ons oor bij u te luisteren, schrijven we aan de programma’s en vormen we de lijsten. Hier kan je volgen wat er allemaal gebeurt. Zijn er al kandidaten bekend, hoe zien de eerste versies van het programma er uit, … we zetten het op deze pagina.

En wil je meedoen, heb je zin om samen met ons de Brusselse gemeenten groener te kleuren, dan ben je welkom: geef een seintje aan onze politiek opbouwwerker Sam Vandenberghe en we bekijken samen met jou hoe je het verschil kunt maken.

Verkiezingsnieuws uit de Brusselse gemeenten

#Samensemble

Sinds het najaar van 2016 leggen Groen en Ecolo samen een inhoudelijk traject af. We praten, ontmoeten burgers, organiseren debatten en expertenmeetings, voeren actie, gaan dieper in werkgroepen … rond 3 thema’s: Brussel werkt (werk & economie), Gezond Brussel (milieu, leefbaarheid & zorg) en Brussel als stad op kindermaat (plaats voor jongeren, mobiliteit, onderwijs).

Wil je daar meer over weten, dan kan je terecht op onze speciale website www.samensemble.brussels. Daar lees je onze voorstellen en zie je wat we nog allemaal gaan organiseren. Ook op Facebook kan je ons het #samensemble-traject volgen.

Doe je mee ?

Vind jij ook dat de Brusselse gemeenten een groener, eerlijker, gezonder en socialer beleid moeten voeren? Wil je daar zelf aan meewerken?

Misschien heb je zin om kandidaat te zijn? Wil je helpen actie te voeren? Versterk je ons online-campagneteam? Wandel je met ons van deur-tot-deur om te horen hoe het beter kan met Brussel? Of draag je liever affiches en flyers rond? Het kan allemaal.

Laat het ons weten en we bekijken hoe je samensemble met ons de handen uit de mouwen kan steken.