Maandag 15 februari houden Groen en ECOLO hun jaarlijkse Valentrein-actie. We bedanken dan de treinreizigers voor hun positieve keuze met een kaartje én een wedstrijd: diegene met het beste, origineelste of meest praktische idee over hoe je het wachten kan verzachten, wint een overnachting in een oude treinwagon en bezoek aan Train World.

Met de actie in meer dan 50 stations in Vlaanderen en Brussel brengt Groen de besparingspolitiek op het Openbaar Vervoer onder de aandacht. Pendelen hoeft geen olympische discipline te zijn. Maar de federale regering maakt het de treinreiziger niet makkelijk.

De komende jaren wordt er op de NMBS namelijk tot 20% bespaard. Het is onvermijdelijk dat de besparingspolitiek een impact heeft op de dienstverlening. Minder treinen, duurdere tickets en sluiten van stations.

Maar het kan anders. Groen wil de omgekeerde beweging en net meer inzetten op aantrekkelijk, betrouwbaar en comfortabel openbaar vervoer, zodat jij vlot en veilig op je bestemming raakt. Alleen zo kunnen we de mobiliteitsproblemen in Vlaanderen en Brussel oplossen.

Je vindt ons in Brussel:
– aan Brussel-Centraal (Europakruispunt) van 7u tot ongeveer 8u
– aan Brussel-Zuid (Fosnylaan) van 7u30 tot ongeveer 8u30
– aan het Station Jette van 7u30 tot ongeveer 9u
– aan het Station Schaarbeek van 7u30 tot ongeveer 8u30

Groene Brusselaars die mee willen flyeren, zijn altijd welkom. En alle andere treinreizigers geven we met plezier onze flyer en wensen we veel succes met de wedstrijd :-).