Persbericht

In 2016 viert Molenbeek 70 jaar Italiaanse migratie in België. Op 23 juni 1946 ondertekenden Italië en België immers een overeenkomst om Italiaanse mijnwerkers te sturen naar België in ruil voor kolen. Om deze gebeurtenis te herdenken zullen er het komende jaar onder meer films, gastronomische evenementen, concerten, lezingen en debatten plaatsvinden. Molenbeek hoopt met dit gevarieerd programma ook mensen van buiten Molenbeek te kunnen warm maken om de gemeente te bezoeken.

Hoewel de focus vooral zal liggen op de Italiaanse migratie is een andere belangrijke doelstelling van dit initiatief om de migratie van andere gemeenschappen in de verf te zetten en doorheen de verschillende activiteiten te zoeken naar parallellen en verschillen.

Om het hele programma voor te stellen nodigen de Burgemeester Françoise Schepmans en schepen Annalisa Gadaleta u uit op een persconferentie in aanwezigheid van Vincenzo Grassi, de Italiaanse Ambassadeur in België en Loredana Marchi, directeur van het integratiecentrum Foyer vzw, die onlangs nog een prijs, de tweejaarlijkse opvoedingsprijs Filson Steers Mariman, kreeg toegekend van de Koning Boudewijnstichting voor haar inzet met 2de en 3de generatie jongeren met een migratieachtergrond.

Na de persconferentie volgt een kleine receptie met Italiaanse specialiteiten.

Wanneer: Donderdag 11 februari – om 11u
Waar: Café Italo-Belge, Delaunoystraat 29, 1080 MOLENBEEK
Op een steenworp van de Ninoofsepoort (tram 82, bus 86) & bus 89