Vier masterstudenten Culturele Studies aan de KU Leuven organiseerden de afgelopen weken een creatief en artistiek traject waarin ze leerlingen van de derde graad van de Vier Winden Basisschool introduceren in de wereld van de Street Art en hen aanmoedigen om zelf creatief aan de slag te gaan. Het traject kreeg de naam Panorama 1080 en zal resulteren in een expo met werken van de kinderen op 28 april in het Mima. Panorama 1080 werd uitgewerkt in opdracht van het afstudeervak Cultural Policy met als thema ‘Love Brussels’.

De studenten geven aan dat ze specifiek zochten naar een project in Molenbeek omdat deze gemeente het hardst te verduren kreeg na de aanslagen in Parijs en Brussel. Met het project willen ze bijdragen aan een positieve beeldvorming van de gemeente.

Ik vind het een mooi en waardevol project omdat ze de kinderen een artistieke ervaring bieden en hen bovendien ook aanmoedigen om via street art een positief beeld van hun gemeente uit te dragen”, aldus schepen van Nederlandstalige cultuur Annalisa Gadaleta.

Op donderdagvoormiddag 27 april nemen de studenten de leerlingen mee naar de expo ‘A Friendly Takeover’ door Boris Tellegen in het MIMA waarna ze in de namiddag (in de Malterie) in de vorm van een street art workshop zelf aan de slag gaan en hun eigen visie creëren op de expo in het MIMA. Op vrijdagnamiddag 28 april exposeren ze vervolgens hun werken in de vorm van een tentoonstelling die plaatsheeft van 14u tot 18u in de Malterie (Henegouwenkaai 41/43).

Expo Panorama 1080 vindt plaats in samenwerking met het MIMA, de Vier Winden Basisschool en de gemeentelijke dienst Cultuur in Molenbeek.

Praktisch

Expo Panorama 1080 – in aanwezigheid van de leerlingen op vrijdag 28 april om 15u in Malterie (Henegouwenkaai 41/43).

Meer  info

Annalisa Gadaleta – schepen van Nederlandstalige cultuur, tel: 0484/15 90 42