Het Universitair Sportcentrum en de stad Bari reiken dit jaar voor het eerst de Prijs ‘Gastvrije Gemeente’ uit. Deze onderscheiding wil vooral gemeenten en/of personen huldigen die werk maken van acties die de integratie van burgers van allochtone afkomst bevorderen. De prijs werd afgelopen zaterdag 11 juni uitgereikt aan Schepen Annalisa Gadaleta en de gemeente Molenbeek.

De Prijs werd uitgereikt op zaterdag 11 juni in de marge van een fantastisch spel ‘spel zonder grenzen’ voor jongeren en gezinnen georganiseerd door het Universitair Sportcentrum en de stad Bari.

“Ik ben trots op deze onderscheiding omdat het onze inspanningen in de gemeente erkent en het enorm deugd doet om een bemoedigend schouderklopje te krijgen. Daarenboven ben ik vooral ontroerd door het feit dat ik deze prijs mag ontvangen van de stad waar ik ben geboren en opgegroeid”, aldus Schepen Annalisa Gadaleta.

Burgemeester Françoise Schepmans voegt hier aan toe: “Het is een grote eer om in de huidige context, deze prijs namens de gemeente in ontvangst te nemen. Zoals u weet, werd Molenbeek na de aanslagen in Parijs met de vinger gewezen. Desalniettemin heeft dit ons niet gehinderd om dubbel zo hard te investeren in het Samen Leven met elkaar”.