De wereld van gevluchte vrouwen in beeld, een nieuwe Gendermanager en het eerste feministisch café van Brussel (en België?).  De finissage van de expo ‘Toon wat ik zie’ vormde een mooie gelegenheid om het nieuwe programma van het Schaarbeekse Huis van de Vrouw aan te kondigen. in een notendop. 

De fototentoonstelling van Globe Aroma en VIVA-SVV werd gemaakt door 8 vrouwen: 4 duo’s van een gevluchte vrouw en een fotografe. Dit artistieke werk sluit helemaal aan bij de eerste missies van het Huis van de Vrouw: empowerment. “Met heel gevarieerde workshops, artistieke ateliers en participatieve projecten krijgt iedere vrouw de kans zichzelf te zijn en haar talenten te ontwikkelen,” zegt schepen van Gelijke Kansen, Adelheid Byttebier. “Interessante ontmoetingen tussen zeer diverse vrouwen dragen ook bij tot de twee andere missies: bewustmaking en samenleven.”

In 2016-2017 kon het Huis van de Vrouw elke maand meer dan 1000 vrouwen verwelkomen. Een verdubbeling op 4 jaar tijd.

Het Huis wordt ook de plek waar het eerste feministische café van Brussel opent: ‘Le Poisson sans Bicyclette’ – vanaf eind september bijna elke avond.

Daarnaast zal het ook het Europees project ‘intercultureel leren’ leiden. Samen met partners uit Frankrijk en Italië zal er een nieuwe tool ontwikkeld worden voor het leren van een nieuwe taal. Dit wordt mogelijk gemaakt dankzij subsidies twv € 117.551,- uit het Europese Erasmus+programma.