Groene Pluim 2017

De Groene Pluim van Ecolo en Groen Jette gaat elk jaar naar een persoon of organisatie die het afgelopen jaar veel betekend heeft voor de gemeente op cultureel, sociaal en/of ecologisch vlak. De Jettenaren zelf beslissen wie van de genomineerden de prijs in de wacht sleept. Je hebt van 21 januari tot 9 februari de tijd om te stemmen  via volgende link (opgepast, 1 stem per IP adres). De winnaar wordt bekend gemaakt worden op het 8ste Pannenkoekenfeest van Ecolo-Groen op 12 februari in GC Essegem.

Hieronder vind je de vier genomineerde organisaties

Repair Café Jette

Hoe vaak gooien we niet zaken weg waar bijna niet mis mee is? Ze een tweede leven geven, betekent besparen op grondstoffen, energie en CO2-uitstoot. In het Repair Cafe van Jette, actief sinds 2015, herstellen reparateurs je oude spullen, en geven ze ook nog eens hun kennis door.  Het Repair Café is open elke laatste zondag van de maand, van 14 tot 16u en bevindt zich in de De Smet De Nayerlaan 147.

 

Jeunes et Nature

De vereniging “Jeunes et Nature” is een groep van natuurliefhebbers die de kinderen willen stimuleren en begeleiden in hun ontdekking van de natuur en hen sensibiliseren rond milieuproblemen. De vereniging was het voorbije jaar zeer actief in Jette: oprichting van een moestuin-compost-insectenhotel aan de Rayon Vert, plaatsing van een vogelhuisje aan de kinderboerderij, animatie tijdens de Nacht van de Duisternis, medewerking aan de huiswerkklassen van het Centre d’Entraide, hulp bij de renovatie van de Heymboschsite

Poulet frites compost

Sinds een jaar werken een vijftigtal families van de wijk samen om hun afval te composteren, in het Garcetpark. De bedoeling is dubbel : op een ecologischer manier omgaan met afval en de sociale cohesie in de buurt verhogen. Een deel van de leden is al klaar voor een nieuw project “Sardines et Aromates”: vlakbij de compostplaats komen in de lente bakken met aromatische planten.

Platform « Refugees Welcome »

Het burgerplatform « Refugees Welcome » is in 2016 van het Maximilienpark naar Jette verhuisd. In het gebouw in de Theodorstraat 85 zorgen vrijwilligers, gesteund door meerdere verenigingen, voor juridische en medische zorg, taallessen, een snuifje cultuur en sportieve animatie.

 

 

Stem hier voor een van de 4 genomineerde (opgepast 1 stem per IP adress).

 

Vaardigheden

Gepubliceerd op

21/01/2017