Persbericht – 12 april 2016

Op woensdag 13 april organiseert de gemeente Molenbeek voor de derde keer op rij een Buitenspeeldag. Kinderen zullen dan het gemeenteplein kunnen inpalmen om er onder meer te ping-pongen, steltlopen en volksspelen. Behalve het gemeenteplein zullen er ook activiteiten plaatsvinden in het Karreveldpark. Er worden 250 kinderen verwacht op het gemeenteplein en nog eens 200 kinderen in het Karreveldpark.

“De Buitenspeeldag is een ideaal moment om kinderen en jongeren te laten zien hoe de openbare ruimte gebruikt kan worden om zich uit te leven. Bovendien is een plaats als het gemeenteplein ideaal om kinderen en gezinnen die voorbij wandelen kennis te laten maken met spelletjes en sporten zoals jiu jitsu, ping-pong en/of steltlopen die ze nog niet kennen”, aldus schepen van Nederlandstalige kinderopvang Annalisa Gadaleta.

De Buitenspeeldag werd in 2008 opgestart als initiatief van de Vlaamse overheid en Nickelodeon om kinderen en jongeren aan te zetten om buiten te gaan spelen of sporten. Zowel op tv als op het internet zendt Nickelodeon niet uit tijdens de Buitenspeeldag. De Buitenspeeldag in Molenbeek werd mede mogelijk gemaakt door de VGC.

“We organiseren de Buitenspeeldag al voor de derde keer op rij, maar voor het eerst werken de Nederlandstalige kinderopvanginitiatieven (Brede School molenbeek) samen met de Franstalige tegenhangers (Acceuille temps libre) zodat het aanbod alle kinderen kan bereiken en dus beter beantwoordt aan de Brusselse realiteit”, aldus Gadaleta die deze samenwerking een zeer goede zaak vindt.

Praktische info:

Waar: Gemeenteplein Sint-Jans-Molenbeek en Karreveldpark
Wanneer: Woensdag 13 april van 13u tot 16u30

Meer info:

Annalisa Gadaleta: Schepen van Nederlandstalige kinderopvang
Tel: 0484/15.90.42