Persbericht Groen – ECOLO

Tot eind september organiseert de gemeente Etterbeek in de hal van het gemeentehuis een tentoonstelling rond het thema «mobiele utopie». Amateurs en beroepskunstenaars tekenden, fotografeerden of filmden hun visie op de ideale mobiliteit.

Ook de groenen van Etterbeek hebben een visie op de ideale mobiliteit. Met name voor de laan die langs het gemeentehuis loopt, de Oudergemlaan. In onze «mobiele utopie» zien wij een laan die gedeeld wordt door voetgangers, fieters, bussen en auto’s. Nu nog een utopie. Na 14 oktober een trapje en een stapje dichterbij?

Om onze visie te visualiseren fietsen wij op donderdag 4 oktober tussen 8 en 9 uur van Schuman naar het Jachtkruispunt en weer terug. Iedereen kan die dag zien dat er tussen de droom en de daad nog enkele schakels ontbreken.

Rik Jellema: “Zoals Groen en Ecolo samen optrekken voor een betere mobiliteit, moeten ook gemeente en gewest samen aan de mobiliteitskar trekken. Voor ons zeker geen utopie maar een taak waar wij dagelijks aan werken. En willen blijven werken, ook na 14 oktober.”