In het kader van “70 jaar Italiaanse immigratie” zal het Huis van Culturen en Sociale Samenhang op vrijdag 8 juli de Italiaanse film “Le Meraviglie” vertonen in openlucht. “Le Meraviglie” werd in 2014 met de Grand Prix bekroond op het Filmfestival in Cannes.

“Le Meraviglie is een mooie film die het verhaal vertelt van een vader en een dochter. De ene gehecht aan traditie en respect voor de natuur, de andere op weg naar volwassenheid en nieuwsgierig naar andere oorden en werelden. Daarenboven biedt de film zeer mooie beelden van een prachtig Italiaanse landschappen”, aldus Annalisa Gadaleta, schepen en initiatiefneemster van de evenementenreeks ’70 jaar Italiaanse immigratie’.

De film ‘Le Meraviglie’ (De Wonderen) vertelt het verhaal van vier zussen die opgroeien in een familie van imkers op het platteland van Umbrië, op de grens met Toscane. Ze groeien op bij een vader die hen overbeschermd en op het tempo van de honingbijen. Hun leven wordt verstoord wanneer Milly Catena en haar televisieploeg neerstrijkt op het platteland. Ze zijn voor hun realityshow op zoek naar een authentieke familie. Voor de oudste van de zussen, de rusteloze Gelsomina, gaat plots een heel nieuwe wonderlijke wereld open.

Praktische info:

Film van Alice Rohrwacher (2014), met Sam Louwyck, Maria Alexandra Lungu, Alba Rohrwacher en Monica Bellucci

Italiaans gesproken, Frans ondertiteld

Wanneer: Vrijdag 8 juli om 21u30

Waar : Het Huis van Culturen en Sociale Samenhang, Mommaertsstraat 4 , 1080 Molenbeek

Gratis ingang

Info : www.culture1080cultuur.be

Meer info:

Annalisa Gadaleta, schepen Nederlandstalige Aangelegenheden, Tel: 0484/159042

Officiële trailer Le Meravilglie