Interpellatie gemeenteraad 26 januari 2011 – Frederic Roekens

Interpellatie van Frederic Roekens, Ecolo-Groen! raadslid, aan het College van Burgemeester en Schepenen betreffende:

Openbare parkings of wildparkeren? – Parking public ou parking sauvage?

De gemeente telt verschillende openbare ondergrondse parkings. Van Parking Scailquin is geweten dat deze parking onderbezet is. Dit hoeft niet te verbazen daar er haast geen enkele aanduiding van het bestaan van deze parking te vinden is op de invalswegen. Zo parkeren klanten van de handelszaken op de vlakbij gelegen Leuvensesteenweg doodleuk (en gratis) op straat hoewel dit tussen Madou en Sint-Joost-plein verboden is. Wat de Parking Traversière (Dwarsstraat) betreft is er ook geen enkele bewegwijzering. Ik moet ook vaststellen dat cultureel centrum Botanique op de eigen website geen enkele melding maakt van de parking vlakbij in de Dwarsstraat. Ondertussen gebeurt er weinig tegen wildparkeren in de gemeente.
Vragen:

  • Wat is de bezettingsgraad van de parkings Scailquin en Traversière en van de andere parkings nabij Rogier?
  • Welke maatregelen denkt de gemeente te nemen om de bezettingsgraad te verbeteren?
  • Waarom is er geen enkele bewegwijzering te vinden naar deze parkeerplaatsen en zal de gemeente hier verandering in brengen?
  • Zou het ook niet nuttig zijn om Atrium, Botanique maar ook de andere culturele instellingen in de gemeente (Théâtre de la vie, …) naar het voorbeeld van Théâtre le Public melding te laten maken van deze parkings?
  • Gaat de gemeente maatregelen nemen tegen het wildparkeren in de Leuvense steenweg en in de andere straten van de gemeente waar parkeren op het voetpad de norm is? De parkeeragenten kunnen niets ondernemen zodat actie van de politie noodzakelijk is.

Ik dank u alvast voor uw antwoorden.

Frederic Roekens
Gemeenteraadslid Ecolo-Groen!