Het plein bovenop metrostation Graaf Van Vlaanderen wordt ook dit jaar voor één dag omgetoverd tot dé scène van het circus. Van animatie en initiatie over clownerie tot heuse acrobatie. Laat je schminken of geef je haren een nieuwe coupe. Of wat dacht je van papa zonder baard? Dan kan hij gerust eens langs gaan bij de barbier ter plaatse. Ons grasveld wordt dit jaar uitgebreid met heerlijke strandstoelen om te relaxen en is er natuurlijk ook allerlei lekkers aanwezig. Kortom, een gezellig straattheaterfestival in hartje Molenbeek.

“Ô de Molenbeek is een familiefestival en biedt iedereen de kans om het 11-juli feest van de Vlaamse Gemeenschap met het hele gezin en de buurt te vieren. Met deze kwaliteitsvolle maar laagdrempelige culturele activiteit wensen we de aanwezigheid van de Vlaamse Gemeenschap in Molenbeek te tonen zoals ze is: een gemeenschap die open staat voor iedereen en waar iedereen welkom is. Één van de grote verrassingen van dit jaar, is de aanwezigheid van Palestijnse Circusschool in het kader van een uitwisselingsproject met het Molenbeekse Circus Zonder Handen. Ik heb dit project vanaf het begin gesteund omdat dit een uitstekende manier is om jongeren uit Molenbeek in contact te brengen met de realiteit in Palestina”, aldus schepen van Nederlandstalige Aangelegenheden Annalisa Gadaleta.

Ô de Molenbeek is een organisatie van de Nederlandstalige Cultuurdienst Molenbeek in samenwerking met De Vaartkapoen, op initiatief van de Schepen van Nederlandstalige cultuur, Annalisa Gadaleta, met de steun van het College van Burgemeester en Schepenen van Sint-Jans-Molenbeek.

op zondag 10 juli van 13:30 tot 19:00, gratis  toegang