Vanaf 1 januari 2018 kunnen Jettenaren die een bakfiets kopen om goederen of kinderen mee te vervoeren genieten van een premie van 300 euro. Hiermee gaat Jette verder op het elan van de Bike Award.

Jettenaren die een bakfiets willen aankopen om hun kinderen of boodschappen te vervoeren kunnen binnenkort rekenen op een premie van 300 euro tot een maximum van 15% van de aankoopprijs. De premie voor electrische fietsen wordt verder gezet. Nieuw hier is dat binnen een periode van 3 jaar niet één maar twee premies per gezin kunnen worden gevraagd.

Nathalie De Swaef, schepen van Mobiliteit: “De bakfiets is een interessant verplaatsingsmiddel, zeker voor jonge gezinnen met kinderen die er bewust voor kiezen geen auto te kopen of de auto maar uitzonderlijk te gebruiken. Op die manier kunnen ze bvb de kinderen veilig en comfortabel naar school brengen. Maar ook wie boodschappen doet met de fiets willen we graag een duwtje in de rug geven.” De schepen verheugt zich ook over het succes van de premie voor een nieuwe elektrische fiets: “Sinds de invoering van de premie in mei, schaften ongeveer 90 mensen zich een elektrische fiets aan.”

Zowel de premie voor een elektrische fiets als voor een bakfiets zijn toegankelijk voor Jettenaren en voor personeelsleden van de gemeente of het OCMW.

De premie staat op de agenda van de gemeenteraad van 25 oktober 2017. Eeveneens op de agenda staat een overeenkomst met het Brussels Gewest voor de subsiëring van 4 extra fietsboxen en 57 extra fietsbogen. En vorige week nog verschenen 6 extra fietspompen, eveneens aangekocht met subsidies, in de openbare ruimte. De gemeente Jette ontving in september de Bike Award van Pro Velo voor de meest fietsvriendelijke Brusselse gemeente. Deze award is geen einddoel, maar spoort Jette aan om resoluut verder te werken aan een ambitieus fietsbeleid.