Op 27 januari legt Nathalie De Swaef de eed af als Ecolo-Groen schepen van mobiliteit, duurzame ontwikkeling, huisvesting en Noord-Zuid relaties in de gemeente Jette. De Swaef neemt hiermee, na 15 jaar, de fakkel over van Christine Gallez.

Christine Gallez heeft een aantal mooie verwezenlijkingen op haar palmares staan. Denk maar aan de creatie van een solidair woonproject, de promotie van de zachte vervoersmodi in de gemeente of een aantal initiatieven te voordelen van lokale en eerlijke consumptie. Nathalie De Swaef: “Het werk is niet af, maar ik kan verder bouwen op een mooie basis. Fietsers en voetgangers krijgen meer plaats in de openbare ruimte, na het Kardinaal Mercier wordt ook het Spiegelplein autovrij, de werken voor tram 9 zijn begonnen, onze duurzame Jette Met kent succes en de biomarkt in Le Rayon Vert is uitgebreid. Jette is de laatste jaar serieus veranderd en ik wil graag verder werken aan een gemeente waar de levenskwaliteit top is.”

Om de schepenwissel te vieren organiseert Ecolo-Groen Jette een feestelijke avond op 28 januari bij Ploef, één van de vele verrassende en duurzame plekken in Jette. Welkom vanaf 18u in de Bonaventurestraat 100.

jette schepenen