In Jette heeft Nathalie De Swaef de eed afgelegd als schepen van Mobiliteit, duurzame ontwikkeling, huisvesting en Noord-Zuid. Nathalie neemt de fakkel over van Christine Gallez, die 15 jaar schepen was.
“Het werk is niet af, maar ik kan verder bouwen op een mooie basis”. Christine Gallez heeft een aantal mooie verwezenlijkingen op haar palmares staan. Denk maar aan de creatie van een solidair woonproject of de promotie van de zachte vervoersmodi in de gemeente. “Na het Kardinaal Mercierplein wordt ook het Spiegelplein autovrij, de werken voor tram 9 zijn begonnen en de biomarkt in Le Rayon Vert is uitgebreid. Jette is de laatste jaar serieus veranderd en ik wil graag verder werken aan een gemeente waar de levenskwaliteit top is.

Nathalie De Swaef en Bernard Van Nuffel zijn de twee Ecolo-Groen-schepenen in Jette. Ze hebben portefeuilles die elkaar aanvullen. Van Nuffel beheert Openbare Werken. De Swaef heeft onder meer Mobiliteit.

Om de schepenwissel te vieren organiseerde Ecolo-Groen Jette een feestelijke avond op donderdag 28 januari bij Ploef, één van de vele verrassende en duurzame plekken in Jette (foto’s: Herman Sleebus):

Deze diashow vereist JavaScript.