Molenbeeks schepen Annalisa Gadaleta werd afgelopen dinsdag geridderd namens de Italiaanse president op de Italiaanse ambassade in Brussel. Deze erkenning kreeg ze omwille van haar inzet en werk voor meer sociale cohesie. De president van Italië prees haar voor het feit dat ze in haar dagdagelijkse werking probeert om mensen van verschillende culturen te verbinden en te emanciperen. In tijden  waar polarisatie de toon zoon, is haar inzet volgens de Italiaanse president bewonderenswaardig.

“Ik ben enorm dankbaar voor deze erkenning. Hoewel ik niet veel belang hecht aan titels doet de waardering me enorm veel deugd. Vooral ook omdat het komt van het land waar ik ben opgegroeid en die ik dus ook een warm hart toedraag”, aldus Gadaleta.

In haar speech op de ambassade droeg Gadaleta de erkenning op aan alle vrouwen die zich in haar gemeente inzetten voor de samenleving én initiatieven opzetten om de gemeente positief te laten evolueren.

Gadaleta werd naar aanleiding van de aanslagen in Parijs en Brussel opgemerkt in de Italiaanse pers. Ze werd voortdurend geïnterviewd om duiding en context te geven over de situatie in Sint-Jans-Molenbeek. Behalve Gadaleta werden 6 andere Italiaanse Belgen geridderd. Gadaleta is in 1971 geboren in Bari. Begin jaren negentig volgde ze haar grote liefde, een Belg, en vestigde zich in Brussel. Gadaleta heeft twee kinderen.