Op initiatief van schepen van Dierenwelzijn Annalisa Gadaleta, en met de steun van Brussels Staatsecretaris Bianca Debaets voor Dierenwelzijn, heeft de gemeente Molenbeek de hondenweides in de parken Marie-José en Hauwaert heraangelegd mét aangepaste speeltuigen. Door de plaatsing van de speeltuigen zijn dit eerste hondenspeelzones in het Brussels Hoofdstedelijk Gewest. De hondenspeelzone van het Marie-José park werd op op zaterdag 27 augustus feestelijk geopend in aanwezigheid van professionele hondentrainers van de vzw Stadsbeest. Deze hondentrainers hebben hondeneigenaars bijgestaan met tips en raad hoe een hond het best kan bewegen in een hondenspeelzone.

“We hadden al hondenweiden, maar voortaan kunnen de honden zich ook uitleven op speeltoestellen die speciaal voor hen zijn ontworpen. Dergelijke hondenzones dagen de honden uit om fit te blijven. Het is belangrijk om zulke groene ruimten voor honden te creëren want vele hondeneigenaars beschikken niet over een eigen tuin”, aldus Annalisa Gadaleta.

De afgelopen maanden organiseerde de gemeente meerdere projecten met honden in de kijker. Er werden honden ingezet als gezelschapsdier in rusthuizen om bij te dragen aan het welzijn van ouderlingen. En er werden ook diverse workshops georganiseerd om jonge kinderen beter kennis te laten maken met de honden.