Op woensdag 6 september zijn kinderen met hun ouders welkom in het Huis van Culturen voor Ezelsoor. Ezelsoor is een jaarlijks initiatief, van Brede School Molenbeek in samenwerking met het Huis van Culturen en de gemeente Molenbeek, met als doel om kinderen te helpen bij het kaften van hun schoolboeken en om hen te laten kennismaken met het vrijetijdsaanbod in Molenbeek.

“Een project als Ezelsoor is belangrijk omdat het kinderen en ouders de kans geeft om hun culturele horizon te verbreden en een nuttige Nederlandstalige vrijetijdsbesteding te vinden waarin ze in contact komen met andere kinderen en ouders en ook buitenschoolse talenten en interesses ontwikkelen”, aldus schepen van onderwijs en cultuur Annalisa Gadaleta.

“We ondersteunen dit initiatief en zullen ook een gelijkaardig activiteit organiseren voor de kinderen uit de Franstalige scholen op 13 september in de Sippelbergzaal”, voegt Burgemeester bevoegd voor Franstalig onderwijs Françoise Schepmans er aan toe.

Er zullen zowel in het Huis van Culturen als in de omliggende straten verschillende randanimaties en workshops zijn voor kinderen tot en met 12 jaar. De organisaties die deze activiteiten begeleiden zullen op deze manier promotie maken voor hun vrijetijdsaanbod tijdens het schooljaar. Inschrijven voor deze activiteiten kan ter plaatse. Daarenboven krijgen de kinderen en hun ouders ook de kans om de nieuwe (school)boeken te kaften met uniek kaftpapier. En bij illustrator Tibo (Tim Bolssens) kunnen ze terecht voor leuke tekeningen op hun kaftpapier.

Praktisch : Woensdag 6 september van 12u30 tot 16u30
in en rond het Huis van Culturen – Mommaertsstraat, 4
Meer info: Annalisa Gadaleta, schepen van onderwijs en cultuur, tel: 0484/15.90.42