Persbericht Groen

Malika Abbad is dinsdag tijdens een ledenvergadering verkozen als voorzitter van Groen Brussels gewest. Samen met secretaris Klaas Lagrou en penningmeester Stefan Colaes leidt zij de komende jaren de Brusselse Groenen.

Malika Abbad volgt Rik Jellema op, die recent schepen werd in Etterbeek. Hij leidde de Brusselse groenen sinds 2005 en loodste de partij naar een mooi verkiezingsresultaat bij de laatste regionale verkiezingen en naar regeringsdeelname. Bij de recente lokale verkiezingen werd Groen de grootste Nederlandstalige partij in Brussel, met 20 gemeenteraadsleden. De leden van Groen bedanken hem uitvoerig voor zijn jarenlange inzet.

Malika Abbad (45) is geboren in Tanger (Marokko) en migreerde als zesjarig meisje met haar ouders naar Antwerpen. Ze is licentiaat vertaler en werkt sinds 2009 als adviseur-coördinator Gelijke Kansen op het kabinet van Bruno De Lille. In 2012 werd ze verkozen als gemeenteraadslid in Stad Brussel. Als voorzitter van de Brusselse groenen wil Malika mee de koers bepalen in de aanloop naar de verkiezingen van 2014. “Samen met onze vrijwilligers, onze mandatarissen en het middenveld willen we werk maken van een leefbaar Brussel voor iedereen. De strijd tegen armoede, tewerkstelling, mobiliteit en huisvesting zijn hierbij prioritair. Ook de geplande staatshervorming wordt een belangrijke uitdaging. Weg van de schijntegenstelling tussen Vlamingen en Franstaligen, gelovend in de kracht van samenwerking.”

Klaas Lagrou (34) is geboren in Brugge. Hij is historicus en werkt op het kabinet van Jean-Marc Nollet (Ecolo). In Sint-Gillis is hij gemeenteraadslid en actief lid van de lokale Groen-afdeling. “Sinds 2007 ben ik actief binnen de Brusselse partij en heb ik de groep zien groeien met mooie resultaten in 2009, 2010 en 2012. Ik ben trots op wat groenen in Brussel bereiken en we merken dat steeds meer mensen op onze kar springen. Dit geeft vertrouwen. Ik heb er zin in om samen met Malika en Stefan deze sterke groep te leiden naar de verkiezingen van 2014 en verder!”

Stefan Colaes (37), penningmeester, is voorzitter van Groen Molenbeek en werkt op de studiedienst van Groen. Hij is de financiële steun en toeverlaat van de Brusselse Groen-afdeling.

Met Malika Abbad, Klaas Lagrou en Stefan Colaes is Groen klaar om de volgende uitdaging aan te gaan voor een ambitieus groen project in het Brussels Gewest.