Op 3 november organiseert de kinderopvang vzw de Molenketjes een workshop ‘koken met insecten’ voor kinderen tussen 8j en 12j. Dit initiatief kadert binnen een ruimer beleid van de gemeente om gezonde en duurzame voeding te stimuleren.

“Via deze workshop willen we de kinderen op een speelse manier laten kennismaken met alternatieven voor vlees. Insecten zijn immers even voedzaam als vlees en kunnen dus als prima vervanger dienen. Daarnaast bevatten insecten ook nuttige vitaminen en vormen ze een prima ecologisch alternatief omdat ze veel minder schadelijk zijn voor het milieu”, aldus schepen van leefmilieu en duurzaamheid Annalisa Gadaleta.

Tijdens de herfstvakantie staat de hele werking van de kinderopvang in het teken van gezondheid. Zo organiseert de kinderopvang de hele week een gezond ontbijt en een gezonde lunch en krijgen kinderen informatie over gezond eten.  Het thema gezondheid is echter wel breder dan alleen gezonde voeding, de kinderen zullen ook op een speelse manier leren over ecologie, gezonde lucht en beweging.

Praktische info:

Waar: De windroos, Kortrijkstraat 52 – 1080 Molenbeek

Wanneer: woensdag 3 november van 13u30 – 14u30

Workshop wordt verzorgd doorOutdoorschool.

Meer Info:

Annalisa Gadaleta – schepen Leefmilieu en Duurzaamheid