Persbericht Groen

De meeste partijen hebben de afgelopen weken hun kandidaten voor de gemeenteraadsverkiezingen voorgesteld. Hieruit blijkt dat Simon Van Roy, een 19-jarige student geneeskunde aan de Vrije universiteit Brussel de jongste kandidaat is in Jette.

Simon: “Ik vind het belangrijk om mij als jongere in te zetten voor onze gemeenschap. Dit is ook een mooie aanvulling op mijn studiegebied”. Simon zit al van kleins af aan bij de Scouts van Jette en is er scoutsleider, hij is bestuurder van het jeugdhuis De Branding op het Kardinaal Mercierplein en actief in het jeugdhuis ‘t Ongeluk van Ganshoren. Daarnaast heeft hij mee een aantal festivals en freepodia in Jette georganiseerd die zeer succesvol waren. Ten slotte is hij actief in de studentenvereniging “Gras Brussel” waar men regelmatig debatteert over politiek en ecologie bij studenten.

“De stap om me kandidaat te stellen voor de gemeenteraadsverkiezingen was voor mij dan ook niet zo groot.” aldus Simon. ”Ik wil een stem geven aan al die jongeren die in Jette wonen, school lopen, uitgaan, sporten, muziek maken. Jongeren van mijn leeftijd vertonen niet altijd interesse in politiek . Persoonlijk vind ik dat een spijtige zaak want politiek zit verweven in ons dagelijks leven. Als jongere zouden we extra alert moeten zijn dat men voldoende aandacht heeft voor de jongerenthema’s hier in Jette.”

Met het nodige jeugdig enthousiasme zullen niet alleen Simon maar ook de andere jonge kandidaten op de Ecolo-Groen lijst de komende maanden de jongerenthema’s op de politieke agenda plaatsen.