Persbericht Groen

Na Ukkel, Vorst en Watermaal-Bosvoorde heeft ook de gemeenteraad van Jette woensdagavond unaniem een motie goedgekeurd die vraagt om een Brussels Expresnet (BEN) op korte termijn.

Terwijl alle Brusselse gemeenten te lijden hebben onder een enorme autodruk, de MIVB een exponentiële reizigersgroei kent, ligt er een heel spoorwegennet op het Brusselse grondgebied dat bijna niet benut wordt. De NMBS kondigt al 20 jaar de komst van het Gewestelijk Expresnet (GEN) aan, lijnen en haltes worden aangelegd, het enige dat ontbreekt zijn de treinen.

“Het heeft lang genoeg geduurd,” zegt Annemie Maes, Jets gemeenteraadslid voor Ecolo-Groen, “De NMBS wil wachten met de uitbating van het GEN tot de laatste rail gelegd is, maar dat is absurd. Er zijn 36 stations in het Brussels gewest, de infrastructuur is er, waar wacht de NMBS op?”

De motie vraagt een regelmatige bediening van de GEN-lijnen die reeds aanwezig zijn, met een volledige exploitatie van het GEN tegen 2018 en de inschrijving van het BEN in het investeringsplan van de NMBS.

Contact:
Annemie Maes
Gemeenteraadslid Ecolo-Groen
Jette