Jette plaatst 2 fietsreparatiestations en 4 fietspompen in de openbare ruimte

De gemeente Jette plaatste fietspompen en fietsreparatiestations op een aantal strategische plaatsen in de openbare ruimte. Aan de ingang van de bibliotheek en van de gemeente-administratie bijvoorbeeld. Een kleine maatregel, die toch een extra dienstverlening voor de fietsende inwoners en werknemers betekent en het signaal geeft dat Jette een fietsvriendelijke gemeente is.

De aankoop van het materiaal gebeurde dankzij gewestelijke subsidies. Gewest en gemeente zijn partners in het stimuleren van de alternatieven voor de wagen. Jette maakt er een erezaak van in te tekenen op gewestelijke subsidie-oproepen die ons toelaten de gemeente beter toegankelijk te maken voor voetgangers en fietsers. In het zelfde kader verhoogden we eerder al het aantal fietsboxen en fietsbogen en bestelden we een aantal banken. Voor de inplanting van de fietsmpompen en reparatiestations kozen we voor veel gefrequenteerde plaatsen waar je als fietsers relatief comfortabel aan je fiets kan sleutelen en waar er zo weinig mogelijk kans is op vandalisme.

Schepen van Mobiliteit Nathalie De Swaef (Ecolo-Groen): “Vanzelfsprekend is het niet de aanwezigheid van een fietspomp die van Jette een fietsgemeente zal maken. Veilige wegen met gemarkeerde fietsinfrastructuur, gescheiden fietspaden op de grootste wegen, fietsen in tegenrichting, fietsstraten, fietsboxen… Jette maakt er werk van. In die zin is de plaatsing van de fietspompen en fietsreparatiestation een extraatje dat aantoont dat de gemeente letterlijk plek geeft aan de fiets.”