Persbericht – 05 april 2016

Jette wil het parkeren voor buurtbewoners en de toegang tot de handelszaken vergemakkelijken. Een deel van het gemeentelijk parkeeractieplan wordt geconcretiseerd. Het parkeren in het Zuiden van Jette (alles onder de spoorlijn) wordt gereglementeerd. Nu binnenkort de werken voor de ondergrondse parking onder het Astridplein beginnen, neemt Jette maatregelen om het parkeren voor buurtbewoners te vergemakkelijken en de handelszaken beter bereikbaar te maken.

zone bleueOp voorstel van Schepen van Mobiliteit, Nathalie De Swaef, reglementeert het College van Burgemeester en Schepenen van dinsdag 5 april het parkeren op de openbare weg in het Zuiden van Jette. Het gaat hoofdzakelijk om blauwe zones, aanvullend op de betalende zones rond de handelskernen. Van maandag tot vrijdag, van 9 tot 18u, kan je in de blauwe zones enkel parkeren mits het plaatsen van een parkeerschijf. Buurtbewoners beschikken over een bewonerskaart die hen toelaat zonder tijdsbeperking te parkeren.

Nathalie De Swaef: “Bedoeling is het langparkeren door pendelaars of bezoekers te ontmoedigen ten voordele van het bewonersparkeren. De inwerkingtreding van de maatregelen die al  voorzien waren in het gemeentelijk parkeeractieplan wordt versneld om de overlast voor bewoners en handelaars tijdens de werken aan de ondergrondse parking op het Astridplein te verminderen.”

Alle bestaande bewonerskaarten die tot nog toe afgeleverd zijn, blijven geldig tot hun voorziene vervaldatum. Personen die een parkeerkaart voor de betalende zone hebben, mogen zich in deze zone blijven parkeren tot de vervaldatum van de kaart.

De effectieve inwerkingtreding is voorzien voor juni. De bewoners zullen geïnformeerd worden via Jette Info en een informatie in alle brievenbussen. De eerste twee maanden na de inwerkingtreding  is er een sensibiliseringsperiode, nadien volgt een doorgedreven handhaving.

Meer info: Nathalie De Swaef, schepen – 0473/788.192