Een grote Jetse delegatie – onderdeel van een mooie Brusselse delegatie – nam deel aan VeloCity 2017 in Nijmegen en Arnhem, de grote mondiale fietsconferentie waarop zowel middenveld, diensten, politici als bedrijven elkaar ontmoeten en van elkaar leren

Vier dagen vol lezingen, debatten en terreinbezoeken rond de plaats van de fiets in de stad, dat was Velo City 2017, die vorige week in Nijmegen-Aarhnem plaats heeft gevonden. Soms zeer algemeen, over de invloed van fietsen op gezondheid en economie, soms zeer specifiek, over campagnes voor doelgroepen, de combinatie met openbaar vervoer, de plaats van de speed pedelec … Maar altijd interessant en motiverend om, elk op zijn niveau, een tandje bij te steken.

Brussel was goed vertegenwoordigd op de VeloCity en onze Jetse delegatie was de grootste van alle Brusselse gemeenten. Nathalie De Swaef: schepen van MobiliteitDat is niet zomaar toevallig, Jette wil actief werk maken van betere fietsinfrastructuur en de VeloCity conferentie is dé plek om kennis en inspiratie op te doen en om contacten te leggen met verschillende actoren. Meer mensen vaker op de fiets krijgen, dat is ons doel

Bernard Van Nuffel, schepen van Openbare Ruimte: “Nederland is wat dat betreft een voorbeeldland. Gewoon al op de weg van ons hotel naar het conferentiecentrum konden we kennis maken met heel wat goede praktijkvoorbeelden. Veilige infrastructuur en massaal veel fietsers gaan hier hand in hand.”

Op de laatste avond van de VeloCity fietsen maar liefst 1500 fietsers samen tijdens de Bike Parade. Tijdens de slotzitting kreeg Eurocommissaris Violeta Bulc, bevoegd voor transport, een koffer met strategische aanbevelingen.