KARAVANE  is een cultureel artistiek project dat gedragen wordt door verschillende Brusselse gemeenten en als doel heeft om lokaal talent te ontdekken en van onderuit te stimuleren en te tonen. De bedoeling is dat iedere deelnemende gemeente een karavaan inricht en dat er na een intensief traject een bepaalde buurt in Brussel de verschillende caravanen onthaalt met een buurtfeest. Dit jaar komt het stadsproject Karavane op zaterdag 15 oktober naar het Sint Remigiusplein in Molenbeek.

“Ik juich dit soort culturele projecten toe. Jongeren worden creatief uitgedaagd en komen in contact met inwoners van andere Brusselse gemeenten. Op vlak van sociale cohesie kunnen we hier alleen maar bij winnen”, aldus schepen van Nederlandstalige Cultuur Annalisa Gadaleta.

Sint-Jans Molenbeek neemt deel  aan het project en maakte in samenwerking met jongeren van vzw Foyer een cirkusact met de naam ‘Imaginis’ rond een elektrische bakfiets. Op het Sint Remigiuspark – in de volksmond ‘St Rémi’ – van Sint Jans Molenbeek gingen de bewoners en buurtjongeren creatief aan de slag met artiest Peter Veyt. De jongeren verzamelden moppen met een stevige dosis ‘Couleur locale’ en goten ze in een poëtische vertelstijl. Met deze moppenconstructie of ‘Car-a-Vannes’ onthaalt het Molenbeekse Sint Remigiuspark op zaterdag 15 oktober de creatieve exploten van de andere gemeenten.

Deelnemers: de gemeenten Elsene, Schaarbeek, Sint-Gillis, Sint-Jans-Molenbeek, Sint-Pieters Woluwe/ GC Kontakt, Watermaal Bosvoorde, de Concertation des Centres Culturels de Bruxelles

Partners: JES, CC Maritime, De Elsense Vloot, MursMurs & Ragna Aurich, Les Imaginis & Castellers,  Postkaart Workshop, Studio Bis & Kinch, tralala asbl, Photographic project, Car-a-vannes, GC WABO.

Praktische info

Wanneer: ZAT 15 OKTOBER 2016 – 14:00 > 18:00 –

Waar: St Remipark/ Maritieme wijk – 1080 Sint-Jans-Molenbeek

Contact

Annalisa Gadaleta, schepen Nederlandstalige Cultuur