Heb jij vorige zaterdag ook het artikel over de woordvoerster van onze Staatssecretaris Bruno De Lille gelezen? Misschien heb je je dan wel wat vragen gesteld over het personeel dat op het kabinet werkt. We geven je graag wat meer info.

Op het kabinet werken vandaag 38 medewerkers. De hoeveelheid medewerkers heeft natuurlijk niets te maken met het aantal stemmen dat we met Groen! gehaald hebben (zoals in het artikel gesuggereerd werd) maar is in Brussel voor elke minister en staatssecretaris gelijk (of je nu veel of weinig bevoegdheden hebt, elk kabinet krijgt dezelfde som geld waarmee ze het personeel moeten betalen).

Een deel van die mensen zijn vooral inhoudelijk bezig: de kabinetschef, de adjunct-kabinetschef en de adviseurs. Aangezien onze Staatssecretaris mobiliteit, openbaar ambt (voor een administratie van 1800 Gewestambtenaren en 700 VGC-medewerkers), gelijke kansen, administratieve vereenvoudiging, cultuur, jeugd en sport als bevoegdheden heeft, ligt de werkdruk hoog op het kabinet (gelukkig klagen ze daar niet veel over 🙂 ).

Binnen die 38 medewerkers zijn er natuurlijk ook heel wat ondersteunende mensen: het onthaal, de kabinetssecretaris en haar assistent, de secretariaten, de ict-medewerker, de chauffeurs (2 en geen 3 zoals in de krant stond 🙂 en aangezien Bruno heel vaak met de fiets rondrijdt, houden ze zich bv ook bezig met het rondbrengen van documenten, …) en de schoonmaakdames.

En dan is er ook nog de communicatiecel. Daar vind je de woordvoerster en haar assistenten. Die schrijven de speeches, onderhouden contacten met de journalisten, volgen de communicatie-acties van het gewest op, zorgen ervoor dat de (parlementaire) vragen van een goed antwoord worden voorzien, enz…

Er wordt met andere woorden veel en hard gewerkt aan de Sint-Lazaruslaan. ’t Is vaak onzichtbaar werk, maar onmisbaar voor Bruno om goed te kunnen presteren. En dat is dan weer nodig willen we van Brussel echt een ecologische, leefbare stad maken.