Van 5 tot 15 oktober staat eerlijke handel centraal in de gemeente Jette.  De gemeente is Fairtrade gemeente en grijpt de actie Week van de Fairtrade graag aan om dit in de verf te zetten en om de bevolking te sensibiliseren.

Schepen van Duurzame Ontwikkeling en Noord-Zuidrelaties Nathalie De Swaef (Ecolo-Groen):  “Fairtrade in de kijker zetten, blijft noodzakelijk. We willen mensen  er zich van bewust maken dat ze met hun aankoopgedrag het verschil kunnen maken. Een eerlijke prijs voor boeren, respect voor de rechten van werknemer en het milieu, dat zijn geen bijzaken.”

Wie zijn fairtradekennis wil testen, kan meedoen aan een kwis. Voor de kinderen voorzien we op 5 oktober een kortverhaal en een kookworkshop in de bibliotheek. Volwassenen worden intussen verwelkomt met een (h)eerlijk kopje koffie of thee en kunnen genieten van een handmassage met eerlijke cosmeticaproducten.

De leerlingen van de school Joie de Vivre werken twee weken lang rond fairtrade en sluiten af met een tentoonstelling over duurzame voeding en een buffet. Het buffet vindt plaats op vrijdagmiddag 14 oktober. Ook producten van onze boerenmarkt, Jette Met, worden gebruikt in de gerechten: eerlijk en lokaal.

Afsluiten doen we op 15 oktober met een barista-initiatie en een koffiedegustatie. De perfecte koffie leren maken, onder het toeziend oog van Belgisch baristakampioene Melanie Nunes, het kan in Jette.