De Groen-leden van Schaarbeek kozen Aude Goovaerts als nieuwe voorzitter en Meron Knikman als campagneleider. De ecologische partij in Schaarbeek heeft de wind in de rug. Na de positieve peilingen van Sudpresse/RTL in oktober 2017 (van 13.4 % in 2012 naar 16.1 %) is de ploeg gemotiveerder dan ooit om het groene verhaal te verspreiden.

“De maatschappelijke en ecologische uitdagingen zijn gigantisch, en we willen hier een positief antwoord op bieden. Met acties als No2Pollution houden we de beleidsmakers wakker. Ik ben vereerd dat ik het vertrouwen van de groep kreeg en kijk er naar uit onze dromen en wensen uit te werken in concrete beleidsvoorstellen,” zegt Aude Goovaerts, die sinds 6 jaar in Schaarbeek woont en werkt voor de milieubeweging.

Meron Knikman zal de campagne voor de gemeenteraadsverkiezingen in goede banen leiden. “Groen staat voor een menselijk en toekomstgericht beleid. Met die boodschap, met onze groep die bruist van ideeën en engagement, zullen we de komende maanden, samen met Ecolo, de straat op gaan,” aldus Knikman, die een achtergrond heeft in asiel- en migratierecht en al ervaring opdeed als campagnevrijwilliger bij GroenLinks.

Aude Goovaerts neemt het voorzitterschap over van Arnaud Verstraete die recent ook gemeenteraadslid werd in Schaarbeek (en hierbij oud-schepen Luc Denys opvolgde).

24 NOV 2017

Contact
Aude Goovaerts
Meron Knikman