Persbericht Groen – ECOLO

Groen en Ecolo in Sint-Pieters-Woluwe stellen net als in alle andere Brusselse gemeenten een gemeenschappelijke lijst en programma voor aan de kiezer. Lijsttrekker is Pascal Lefèvre, tweetalig gemeenteraadslid, bedrijfsleider, voormalig advocaat en ambtenaar bij de Europese Commissie. Op de zesde plaats staat Cindy Worms Aloui voor Groen. Cindy is licentiate in de kunstwetenschappen en archeologie.

Cindy Worms: “Ik zet me graag ik vooreen ruimer Nederlandstalig en interessant cultureel aanbod voor de gemeente.” Ze is getrouwd en heeft 1 dochter van 18 maanden en 1 zoon van 5 jaar. Ze is tewerkstellingsconsulente bij Actiris in het Jobhuis te Schaarbeek.

Geboren en getogen Stokkelaar Kris Rongé is de tweede Groen-kandidaat op plaats 19. Kris was actief in de Chiro van Stokkel waarvan enkele jaren als groepsleider. Na zijn studies bio-ingenieur ging hij aan de slag als beleidsmedewerker klimaat en energie bij de Vlaamse overheid. In de gemeente wil hij zorgen voor een betere ondersteuning van het jeugdwerk en werk maken van een leefbare mobiliteit.

Linda Raeyen is de derde kandidaat van Groen op plaats 20. Als vertaler heeft zij ervaring op ongeveer elk overheidsniveau in en buiten België. In onze gemeente wil ze zich inzetten voor meer menselijke contacten tussen jong en oud, van hier en elders, zodat iedereen zich hier thuis blijft voelen.

Luc Lebrun is de vierde kandidaat van Groen op de lijst. Luc is licentiaat wiskunde, met een bijkomende opleiding in public management en ecologie. Na 4 jaar als adviseur op het kabinet van Isabelle Durant had hij 6 jaar de leiding over de directie Duurzame Mobiliteit bij de FOD Mobiliteit en Vervoer. Hij zou zich graag inzetten voor een beter mobiliteitsbeheer in de gemeente.

Groen en Ecolo hebben een gemeenschappelijk programma opgesteld met meer dan 250 concrete voorstellen om Sint-Pieters-Woluwe nog groener, nog mooier en nog duurzamer te maken dan vandaag. Met volgende thema’s: milieu, energie, gezondheid, mobiliteit, wonen, openbare werken, bestuur, transparantie, participatie, solidariteit, veiligheid, tewerkstelling, opvoeding, jongeren, cultuur, sport en Europa.