Zondag 12 februari deelden Groen en Ecolo Jette, intussen al voor de derde keer, de Groene Pluim uit. De Pluim gaat telkens naar een organisatie die het afgelopen jaar veel betekend heeft voor de gemeente, op cultureel, sociaal of ecologisch vlak. Dit jaar ging de Groene Pluim naar KWB Jette-Laken.

Een klassieke vereniging dus, maar dan wel eentje die zeer actief is rond actuele maatschappelijke onderwerpen: sensibilisatie rond klimaat, armoede en milieu, sportieve activiteiten zoals Start to run en Start to bike, groepsaankopen van elektrische fietsen. Hoewel KWB een Nederlandstalige organisatie is, bereikt ze door middel van laagdrempelige activiteiten ook anderstaligen.

Omdat zoveel stemmen werden uitgebracht en het op het einde erg nipt was, viel ook PLOEF! in de prijzen. PLOEF! of PLus On Est de Fous verlaagt de drempel tussen buurtbewoners, gemeente en andere organisaties en slaat de handen in elkaar voor de creatie van een laagdrempelig cultureel aanbod voor jong en oud, Franstalig en Nederlandstalig. PLOEF! biedt een plaats aan waar je kan komen babbelen met vrienden en buren, muziek luisteren of zelf een activiteit opzetten. In 2011 legde PLOEF! de basis voor een LETS systeem (local exchange trading system of ruilsysteem).

Zoals elk jaar vond de prijsuitreiking plaats bij een lekker en gezellig pannenkoekenfestijn.