Dit weekend delen de Groen afdelingen in het Brussels Gewest, samen met meer dan 80 lokale afdelingen in Vlaanderen en Brussel, 25.000 Work For Life-krasbiljetten uit . Groen-voorzitter Wouter Van Besien: “Een job, een aangename job met een eerlijk loon dat is geen lotje uit de loterij. Dat is een recht van iedereen. Via het Work for Life krasbiljet ontdek je welke oplossingen Groen voor u in petto heeft.”

Ook in het Brussels Gewest is werk een belangrijk onderwerp. Meer dan 20% van de beroepsbevolking is op zoek naar een job, bij jongeren is dat 1 op 3. Voorbijgangers op de markt aan de Oude Graanmarkt kregen deze ochtend van Groen krasbiljetten waar ze 100% kans mee maken om te winnen.

Annalisa Gadaleta: “Met de Groen-voorstellen win je altijd. Wij gaan voor meer jobs, zeker voor jongeren, die in ons gewest het hardst getroffen worden. Maar we willen ook meer tijd voor je privéleven, en een eerlijker loon,” aldus Annalisa die met haar 3de plaats op de federale Ecolo-Groen lijst kans maakt op een zitje in de Kamer. Zondagochtend voeren de Groenen opnieuw actie op het Spiegelplein in Jette.

Groen wil ook een stresstest voor bedrijven die burn-outs moet voorkomen. Maar liefst 65% van de werkende mensen ervaart stress op het werk. Daarvan ervaart 1 op 3 of 640.000 werknemers de stress als problematisch. Wouter Van Besien: “De arbeidsmarkt zit met een structureel probleem en dit vraagt structurele oplossingen. Met een stresstest voor bedrijven wil Groen de stress verminderen, burn-outs voorkomen en mensen aan een motiverende job helpen. Op die manier krijgen we gezondere werknemers en gezondere bedrijven.”

Ontdek alle onze voorstellen en ook ons filmpje op www.groen.be/werk.