Op woensdag 2 november krijgen de kinderen die gedurende de herfstvakantie deelnemen aan de kinderopvang van vzw De Molenketjes een gezond ontbijt van Oxfam. Dit gezond ontbijt kadert binnen het thema ‘gezondheid’ die de kinderopvang deze week organiseert.  Het thema gezondheid is echter wel breder dan alleen gezonde voeding, de kinderen zullen ook op een speelse manier leren over ecologie, gezonde lucht en beweging. Op de planning staat ook een workshop ‘koken met insecten’ gepland. Insecten zijn immers even voedzaam als varkens- en rundvlees en kunnen dus als vervanger dienen voor het gangbare vlees. Daarnaast bevatten insecten ook nuttige vitaminen en zijn ze veel minder schadelijk voor het milieu.

De concrete invulling van het thema gebeurde op basis van een enquête over gezondheid bij ouders en kinderen. De begeleiders van de kinderopvang kregen een vorming van *VIGEZ rond gezondheid.

“Dit is een prachtig initiatief van vzw De Molenketjes. De begeleiders hebben de tijd  genomen om bij zowel de ouders als de kinderen te polsen over wat ze belangrijk vinden wat betreft gezonde voeding of gezondheid in het algemeen. Dit kadert in een ruimer beleid van de gemeente om gezonde en duurzame voeding te stimuleren,” aldus een tevreden schepen van Nederlandstalige kinderopvang Annalisa Gadaleta.

*VIGeZ is een expertisecentrum voor gezondheidspromotie en ziektepreventie. Ze leveren strategieën, advies, opleidingen en methodieken aan professionals binnen en buiten de gezondheidssector.

Praktische info: Waar: De windroos, Kortrijkstraat 52 – 1080 Molenbeek Wanneer: woensdag 2 november van 8u00 tot 10u00

Meer Info: Annalisa Gadaleta – schepen Nederlandstalige kinderopvang