Persbericht Groen! – ECOLO

Ecolo en Groen! hebben officieel het startschot gegeven voor de campagne in aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen van oktober 2012. De Brusselse groenen stappen samen naar de kiezer en zijn de enige tweetalige lijst in de Stad Brussel. Gesterkt door een lange traditie van het werken in dialoog, schuiven ze hun visie op de Stad van morgen naar voor. Een ambitieuze en constructieve visie op de Stad van morgen, in staat om de uitdagingen waar we voor staan aan te gaan.

“We gaan samen naar de kiezer om de Brusselaars de smaak van hun stad terug te geven. Om van deze stad een groene stad te maken waar het leefmilieu en de levenskwaliteit een recht zijn en een realiteit voor iedereen. We werkten samen tijdens de institutionele crisis en die samenwerking heeft de meerwaarde van onze politieke familie aangetoond: de toekomst voorbereiden, elkaar begrijpen, oplossingen zoeken”, beklemtoont Marie Nagy, fractieleidster van Ecolo in de Brusselse gemeenteraad en lijsttrekster voor de verkiezingen van 2012.

Een lijst die mee geduwd wordt door Bruno De Lille, Staatssecretaris voor het Brussels Gewest: “Het is tijd dat we de problemen van deze stad aanpakken. Wij willen verandering, omdat we van Brussel houden. Brussel verdient een antwoord op de problemen inzake veiligheid, netheid, mobiliteit en onderwijs. We zijn klaar en in staat om van Brussel een aangename stad te maken waar het goed leven is. Dat verdienen al onze inwoners”.

De lijst van Ecolo en Groen!

Om dit nieuwe project voor de Stad vorm te geven, kozen Ecolo-Groen! tijdens een uniek intern democratisch proces hun kopstukken uit. Het werd een gezonde mix van ervaring en vernieuwing. Zo staat Bart Dhondt, voorzitter van Jong Groen!, op de tweede plaats, net achter Marie Nagy. Ervaring en een nieuwe florerende generatie zien we ook met Bruno De Lille, staatssecretaris in de Brusselse regering en Arnaud Pinxteren, volksvertegenwoordiger in het Brussels parlement, die met respectievelijk de voorlaatste en laatste plaats de Ecolo-Groen! lijst duwen.