Ecolo Groen heeft voorgesteld om het systeem van « uitgestelde producten » ook in Jette te introduceren. Het concept van « uitgestelde producten » is gebaseerd op een Napolitaanse traditie « caffè sospeso »: een klant betaalt 2 kopjes koffie maar drinkt er maar 1. Het andere kopje schenkt hij aan een onbekende die zelf geen koffie kan betalen. Het concept kan ook voor andere producten zoals soep, frisdrank, brood, frieten, een krant en zelfs voor een knipbeurt bij de kapper. Het principe  voor de aanbieder is eenvoudig. Deze hangt een affiche of een sticker met het logo « uitgestelde producten » aan zijn etalage . Hij houdt de door zijn klanten aangeboden goederen bij op een scorebord of geeft een tegoedbon. Niets wordt opgelegd. Alles berust op wederzijds vertrouwen.

De gemeente Jette gaat het syteem van uitgestelde producten actief steunen. Dit antwoordden de 3 schepenen van handel, van sociale zaken en van cultuur die de handen in elkaar zullen slaan om het project concreet uit te werken. De gemeente Jette engageert zich om het concept bij het grote publiek bekend te maken zowel voor schenkers als ontvangers als bij sociale organisaties.

« Het lost uiteraard de structurele problemen van de toenemende armoede niet op maar kan het leven van eenieder aangenamer maken dankzij solidariteit van en tussen burgers, verenigingen en handelaars. » zegt Annemie Maes, gemeenteraadslid voor Ecolo Groen in Jette.

« Het concept is intussen gekend in heel Europa: in Italië, Frankrijk, Nederland, Duitsland enz. maar ook in België in tal van gemeenten. Ik ben zeer tevreden dat ons voorstel ook in Jette zal geïntroduceerd worden » zegt initiatiefnemer Stefan Dooreman.