Persbericht Groen

Om de Brusselse mobiliteitsknoop op korte termijn te ontwarren, zet Groen in op metrobussen. Dat lieten ze vandaag weten op een speciale actie op de drukke Keizer Karellaan, een van de belangrijkste invalswegen van de stad.

“De metrobus biedt een zelfde kwaliteit als de metro, maar is 100 keer goedkoper en veel sneller in te voeren. Met de metrobus hebben we binnen de 5 jaar een verdrievoudiging van het metronet, voor een fractie van de prijs van de metro naar Schaarbeek”, aldus Bruno De Lille.

Metrobussen zijn bussen die in een eigen bedding aan een hoge frequentie en met een grote stiptheid rijden. Zo wil Groen binnen de 5 jaar en op een betaalbare manier het metronetwerk verdrievoudigen. Dit is nodig om de nodige extra capaciteit te kunnen aanbieden en garandeert een snel, efficiënt en dus aantrekkelijk openbaar vervoer in de hoofdstad.

Die nieuwe buslijnen passen binnen het groene mobiliteitsplan voor Brussel, zoals voorgesteld door lijsttrekker voor het Brusselse gewest, Bruno De Lille. Want de toekomst voor de Brusselse mobiliteit ligt meer dan ooit bij het openbaar vervoer, fietsers en de voetganger.

Daarom wil Groen ook verder inzetten op de ondersteuning en versterking van de actieve weggebruiker. Er komt een verdubbeling van het fietsbudget, een volledig uitgewerkt fietsnetwerk dat ook verder loopt buiten Brussel en infrastructuur die toegankelijk is voor alle leeftijden, van 9 tot 99.

Om de mobiliteitsknoop definitief te ontwarren, kiest Groen voor een nieuw stadsconcept voor Brussel: de nabijheidsstad. Brussel moet een stad van korte afstand worden. Wonen, winkelen en werken moet op wandelafstand mogelijk gemaakt worden. In de openbare ruimte zal de mens centraal staat.

Contact:
Bruno De Lille
Lijsttrekker Groen
Brussels Hoofdstedelijk Parlement