Persbericht Groen – ECOLO

Molenbeek komt vaak in het nieuws, maar zelden op een positieve manier. Weinig emancipatorische projecten worden aangeboden aan jongeren. Vooral de Maritiemwijk, geklemd tussen de Leopold II-laan en Tour en Taxis, lijkt hier het slachtoffer van te zijn. Om de inwoners van de Maritiemwijk te valoriseren, ziet een nieuw initiatief van Ecolo en Groen Molenbeek het licht. Op zaterdag 30 juni 2012 gaat de eerste editie van “Maritime Café’stival” door.

Dit gratis muzikaal evenement richt zich op de jonge buurtbewoners en tot de festivalgangers van Tour en Taxis. Op de affiche staan pop, folk, funk, R&B, fanfare en rap. Bekende namen en nieuwe Brusselse talenten.

Enkele namen: Jour de Fête (fanfare), Molem Boy (rap), Brothers&co (rap), NSA (soul-rap), Hamri (trad), Anwar (pop), Mady (R&B) et Azote (rap).

Dit project sluit goed aan bij het culturele programma van Ecolo-Groen Molenbeek en wordt ondersteund door hun buren in Brussel-Stad. In plaats van te wachten op initiatief van het huidige bestuur, heeft Ecolo-Groen besloten om al dit jaar een eerste “Maritime Café’stival” te organiseren.

De organisatoren, Sarah Turine (Ecolo) en Annalisa Gadaleta (Groen): “Cultuur kan bijdragen tot de herwaardering van de wijk. Al jaren benadrukken we dat kunst een motor voor emancipatie en dialoog kan worden. Met “Maritime Café’stival” hebben we een concreet project met en voor de jongeren, een project dat bruggen kan bouwen.”

Wanneer? Zaterdag 30 juni van 14u00 tot 22u00
Waar? In het Gemeenschapscentrum Maritiem, Vandenboogaerdestraat 93 in Molenbeek.