Persbericht Groen – ECOLO

Bij de gemeenteraadsverkiezingen in oktober 2012 trekken de Koekelbergse groenen samen naar de kiezer. De lijst wordt aangevoerd door Anne Tyssaen (Ecolo). De plaatsen twee en drie worden ingevuld door Bram Moerman (Groen) en Arnaud Hulstaert (Ecolo). OCMW-raadslid Jacques Simillion (Ecolo) en gemeenteraadslid Tinne Van der Straeten (Groen) duwen de lijst.

Geslaagde samenwerking

Al in 2006 stonden de Koekelbergse groenen op een gezamenlijke Ecolo-Groen-lijst. Tijdens de afgelopen legislatuur lieten gemeenteraadsleden Joëlle Rosenoer en Tinne Van der Straeten geregeld hun constructieve oppositiestem horen. Mede door hun toedoen kwam er een gemeentelijk mobiliteitsplan en staat de toekomst van de HUB-site op de politieke agenda.

Toekomstperspectief

De bevolking van Koekelberg is de afgelopen 10 jaar met meer dan 20% gestegen. Alle prognoses wijzen erop dat die trend de komende jaren zal aanhouden. Vraagstukken over armoede, onderwijs en huisvesting kregen de afgelopen jaren nauwelijks aandacht.

Ecolo en Groen willen daarom bouwen aan een gemeente waar het voor iedereen aangenaam wonen en werken is. We merken dat de bevolking zich allesbehalve onverschillig opstelt, en betrokken wil worden bij de toekomst van haar gemeente. “Koekelberg – waar iedereen zich thuis voelt” kan zoveel meer betekenen mocht het de basis worden van een hechte, diverse samenleving met oprechte aandacht voor de toekomst van onze jeugd.

Ondertussen is een werkgroep aan de slag om onze ideeën in een verfrissende programmatekst te gieten. We nodigen iedereen die aan de groene kar wil trekken uit om hieraan mee te werken!

Over de kandidaten

  • Anne Tyssaen, 54 jaar, was gemeenteraadslid van 2000 tot 2006. Ze is een gespecialiseerd opvoedster en sinds meer dan 20 jaar actief in de lokale Ecolo-afdeling. Anne houdt van wandelen en fietsen, en is gepassioneerd door biologisch tuinieren.
  • Bram Moerman, 31 jaar, is gastdocent aan de Katholieke Hogeschool Brugge-Oostende en student Computerwetenschappen aan de Vrije Universiteit Brussel. Bram is actief in de Wijkcommissie van het Wijkcontract Historisch Koekelberg en in het gemeenschapscentrum De Platoo.
  • Arnaud Hulstaert, 28 jaar, jonge papa, gaf les in het Athenée Royal de Koekelberg. Vandaag is hij consulent in informatiebeheer voor de Belgische sociale zekerheid en gezondheidszorg. Arnaud is ook mede-oprichter van een wijkcomité.
  • Jacques Simillion, 66 jaar, schooldirecteur op rust, is OCMW-raadslid. Hij is actief binnen het comité van het Home Jourdan, verantwoordelijk voor een wijkhuis en organiseert activiteiten voor senioren. Jacques verzorgt ook de animatie van een volkstuin.
  • Tinne Van der Straeten, 33 jaar, is gemeenteraadslid voor Ecolo/Groen. Van 2007 tot 2010 was ze federaal volksvertegenwoordiger. Momenteel is ze advocaat aan de balie van Brussel, gespecialiseerd in energierecht. Daarnaast is Tinne vrijwillig wetenschappelijk medewerker bij het Centrum voor Milieu- en Energierecht aan de Universiteit Gent, lid van de Raad van Bestuur van de Vrije Universiteit Brussel en van de vzw Cyclo.