Persbericht Groen – ECOLO

Voor ECOLO en GROEN moet Sint-Joost een gemeente zijn waar men wil blijven wonen! Onze gemeente kent vele troeven : op 15 minuten wandelafstand van de Grote Markt, met vele buurtwinkels, een jonge dynamische bevolking, goed bereikbaar met het openbaar vervoer en dankzij de vele kantoren genietend van niet onaardige inkomsten.

Toch is niet alles rooskleurig: problematische openbare netheid, groeiende verkeersdrukte, te weinig plaatsen op school, chaotische openbare werken, een slecht beheerde begroting, weinig geïnspireerd jeugdbeleid,… De bewoners van Sint-Joost verdienen beter. Het geld van de gemeente moet vakkundiger worden beheerd zodat dit ten goede komt van de levenskwaliteit van alle burgers.

Zo moet het drukke pendelverkeer worden aangepakt en moet het afval uit onze straten verdwijnen. De bewoners moeten kunnen rekenen op kwaliteitsvolle woningen in een aangenaam kader. De gemeentescholen moeten worden uitgebreid zodat ouders niet buiten de gemeentegrenzen naar een plaats moet zoeken.

Om deze uitdagingen aan te gaan hebben we besloten een open lijst samen te stellen, Ecolo en Groen samen, voor de gemeenteraadsverkiezingen van 2012!

De eerste 3 plaatsen zijn reeds toebedeeld:

  1. Zoe Genot, Sinds 12 jaar inwoonster van de Hoevestraat. Het enige federale parlementslid van de gemeente. In het parlement vecht ze tegen discriminatie en voor meer sociale rechtvaardigheid. Als ze verkozen wordt zal ze ook effectief in de gemeenteraad zetelen en indien ze schepen zou kunnen worden is haar keuze reeds gemaakt en ruilt ze het parlement in voor Sint-Joost.
  2. Frederic Roekens (Groen) woonde eerst in de Noordwijk om nadien naar de Dwarsstraat te verhuizen. De bewoners die de gemeenteraad volgen kennen hem: rustig maar vastbesloten voelt hij burgemeester en schepenen aan de tand opdat dossiers opgelost zouden raken.
  3. Nuray Dogru is eveneens gemeenteraadslid. Haar stokpaardjes zijn onderwijs, cultuur voor iedereen en interculturaliteit.

De lijst zal worden aangevuld met ander talent van de lokale groenen, maar ook met inwoners die ons steunen of ze nu Belg zijn of niet. Groene geëngageerde kandidaten die willen dat de gemeente haar troeven ontwikkelt en dat bewoners zin krijgen om in Sint-Joost te blijven wonen.

Contact:
Frederic Roekens
Gemeenteraadslid Ecolo-Groen
Sint-Joost-ten-Node