Persbericht – 21 februari 2018. Deze woensdag, 21 februari, werd het nieuwe gebouw van de Dageraad school in Jette ingehuldigd. “Het nieuwe gebouw is quasi CO2 neutraal en werd in slechts een jaar opgericht” zegt Bernard van Nuffel, schepen van Gemeentelijke Patrimonium.

In 2013 bleek dat de twee klaslokalen van de Dageraad school moesten gerenoveerd worden. Na een eerste studie besliste de gemeente om het bestaande gebouwtje af te breken en een gloednieuwe school te bouwen, een zeer compact, passief gebouw, opgetrokken uit ecologische materialen. De gemeente Jette heeft op verschillende subsidies kunnen rekenen, voor een totaal bedrag van meer dan een miljoen Euro, voor een werf geraamd op 1.338.240 €:

– 600.000 € vanuit AGION,

– 140.000 € vanuit de VGC (plus nog een subsidie “Buitenspel” voor de speelplaats van 84.541€)

– 187.875 € vanuit de Brusselse regering in het kader van het programma voor rationeel energiegebruik.

De nieuwe school, gemaakt uit massieve dennenhouten panelen, werd zoals een meccano gemonteerd, in enkele weken, boven de funderingsmuren in beton” zegt Bernard Van Nuffel, schepen van Gemeentelijke Patrimonium. ‘Het resultaat hiervan is een quasi-CO2neutraal gebouw en het eerst publieke gebouw van dit soort op het grondgebied van Jette ! Dageraad is een voorbeeldgebouw, zowel op esthetisch, als op ecologisch en educatief vlak. Met gezonde lucht in de klassen, natuurlijk licht, een warme sfeer dankzij de houten plafonds, een mooi polyvalent lokaal, en ook nog een schitterend terras”.

Na de constructie van de school Arbre Ballon is Dageraad de tweede schoolinhuldiging van deze legislatuur. Een derde project is nog aan de gang aan de Poelbos Arbre Ballon campus. De Gemeente heeft de laatste zes jaar ook vier creches laten renoveren en/of bouwen.

 

Info : Bernard Van Nuffel, +32-486/36.21.79