Groen en Ecolo nodigen u uit in het Brussels parlement op 6 juni om 13u00 om deel te nemen aan een fietscolloquium in het Brussels Parlement. Sprekers zijn onder meer Frédéric Héran (econoom en stedenbouwkundigen aan de universiteit van Rijsel), Clotilde Imbert (stedenbouwkundige en directrice van Copenhagenize France) en Filip Watteeuw (schepen van Mobiliteit en Openbare Werken in Gent).

In 2017 viert de fiets zijn tweehonderdste verjaardag. Dankzij de fiets kregen in het begin van de twintigste eeuw heel veel mensen de mogelijkheid om zich autonoom en voor langere afstanden te verplaatsen. Enkele decennia later, vooral vanaf de jaren zestig, moest de fiets plaats ruimen voor de auto. Vandaag maakt de fiets echter een fantastische comeback omwille van economische, ecologische en efficiëntieredenen. Mensen herontdekken en waarderen terecht hun velo!

Wie verplaatsingen met de fiets aanmoedigt, beseft dat hij daarmee het stadsleven transformeert: er is minder geluidshinder, de luchtkwaliteit verbetert, mensen ontmoeten elkaar meer en de lokale economie vaart er wel bij. In Europa, maar ook elders in de wereld, tonen tal van steden hoe het anders kan. Bristol, Kopenhagen, Nantes: deze drie Europese steden werden gekroond als groene Europese hoofdstad omdat ze hun stedelijke ruimte en mobiliteit hebben heringericht op maat van de fiets. Waarom zou Brussel dat ook niet kunnen?

Inschrijvingen bij Francesca Costanzo : 02 549 69 08 – francesca.costanzo@ecolo.be

Wanneer: 6 juni 2017 van 13u tot 17 u
Waar: Brussels Hoofdstedelijk Parlement, Lombardstraat 69, 1000 Brussel
Toegang: gratis