Persbericht Groen!

Vanaf 19 september zitten er opnieuw twee Groen!en in de Ecolo-Groen!fractie van de Etterbeekse gemeenteraad. Caroline Schickel komt in de plaats van Ecolo-raadslid Nourdine Taybi, die onlangs verhuisde naar Wallonië.

Caroline Schickel is 39 jaar, werkt als hoofdredacteur van de personeelskrant van de Raad van Ministers van de EU en woont sinds 1998 met haar man en twee dochtertjes in Etterbeek. Kleine bijzonderheid: Caroline is Française. Hiermee is de Groen!e component van de tweetalige fractie een afspiegeling van het “nieuwe Etterbeek”, want fractieleider Rik Jellema is Nederlander. Om precies te zijn een mini-Europa van de regio’s: Schickel is Alsacienne (getrouwd met een Vlaming), Jellema is Fries (getrouwd met een Française).

Binnen de fractie wil Caroline Schickel zich bezighouden met zachte mobiliteit, kinderopvang en onderwijs en speelruimte voor kinderen in de stad.

“Ik geloof in een stad voor kinderen, veilig, groen en waar plaats is om te spelen en te groeien. Ik hoop dat er binnenkort ook een Nederlandstalige kinderopvang komt in onze gemeente.” zegt ze.

Caroline Schickel legt op 19 september om 20u de eed af in het Nederlands en het Frans.