Persbericht Groen

Groen vindt het onbegrijpelijk dat de Brusselse regering bespaart op de renovatie van sociale woningen. Groen Parlementslid Arnaud Verstraete ontdekte tijdens de begrotingscontrole dat Vervoort II het budget voor Wonen met maar liefst 30 miljoen EUR verminderde. Nochtans staan er 3000 sociale woningen te wachten op dringende renovatiewerken en staan er 42 000 gezinnen op een wachtlijst.

«Tienduizenden Brusselse gezinnen hebben het moeilijk om aan een betaalbare woning te geraken. De renovatie van het bestaande patrimonium kan wat van die nood de wereld uit helpen. Maar in plaats van te investeren, bespaart de regering. Onbegrijpelijk!», zegt Arnaud Verstraete, Brussels parlementslid voor Groen.

Meer dan 42 000 gezinnen staan in Brussel op een wachtlijst voor een sociale woning. Meer dan de helft van de gezinnen die hun woning huren in Brussel, besteden 60 procent van hun inkomen aan de huur van hun woning. Op dit moment staan meer dan 3000 sociale woningen leeg, omdat ze wachten op renovatiewerken.

«Als de Regering er niet in slaagt om de renovatiewerken snel genoeg vooruit te laten gaan, moet ze maatregelen nemen om die werken terug op peil te brengen. Gewoon aanvaarden dat het niet lukt, zoals nu gebeurt, kan geen optie zijn», aldus Verstraete.

Contact:
Arnaud Verstraete
Parlementslid Groen
Brussels Hoofdstedelijk Parlement