De tunnels in onze hoofdstad brokkelen af en we komen niet verder dan wat oplapwerk. Onze kerncentrales vertonen duizenden scheurtjes, maar we laten ze gewoon draaien. De treinen rijden vaker te laat dan op tijd en we besparen lustig verder. ‘Kennedy wou naar de maan. Maar wat wij willen wij?’, vraagt federaal fractieleider Kristof Calvo zich af. ‘Wat is onze droom, onze ambitie?’

Het kan anders, vonden de groene fractieleiders, en BE.invest was geboren. BE.invest is een nationaal investeringsplan van Groen en Ecolo dat ons land klaarstoomt voor morgen. We maken de omslag naar hernieuwbare energie, ontwarren de mobiliteitsknoop en omarmen de digitale toekomst. ‘Het is de taak van de overheid om er voor te zorgen dat alle basisinfrastructuur mee is met de tijd’, vindt Bruno De Lille, fractieleider in het Brussels Parlement. ‘Maar we zien eigenlijk het omgekeerde: de publieke investeringen dalen jaar na jaar en we hinken achterop in Europa.’ BE.invest stelt duidelijke doelen tegen 2030. ‘Met dit toekomstplan zitten we binnenkort weer in de kop van het Europese peloton’, besluit Kristof.

‘Kennedy wou naar de maan. Wat is onze droom, onze ambitie?’

BE.invest 2030

Sportstad

De wereldstad Brussel heeft nood aan een sportcomplex met een even grote uitstraling. Op de Heizelvlakte, op de site van het Koning Boudewijnstadion komt een Internationale Sportstad.

Zinneke Valley

De Brusselse Noordwijk wordt het kloppend hart van de digitale sector in België. Zinneke Valley zou een verdere impuls geven aan de bestaande digitale initiatieven in de hoofdstad die digitale vaardigheden bijbrengen aan jongeren, zoals Be Central en MolenGeek.

Treinland

De NMBS zit in een wurggreep van besparingen. Wij investeren opnieuw in ons treinnetwerk. Het resultaat: stiptere treinen, vlottere verbindingen en een fijnmazig netwerk.

→ Ontdek al onze toekomstplannen op www.groen.be/beinvest