Op zaterdag 8 juli vindt er een Aper’O Park plaats in het Marie-Josépark. Deze zomereditie zal helemaal in het teken staan van honden en dierenwelzijn. Behalve de gebruikelijke activiteiten zoals: een muziekoptreden, knutselactiviteiten voor de kinderen en een eetstandje, zal er dus ook heel wat te beleven zijn voor hondenliefhebbers. Ook de hondenbrigade van de lokale politie zal een demonstratie geven over hoe ze honden inzetten bij operaties.

Ik nodig mensen uit om te komen kijken naar het werk van deze bijzondere politie-eenheid, waar er een indrukwekkend vertrouwen heerst tussen honden en hun meesters waardoor een variatie aan taken efficiënt kunnen worden uitgevoerd“, zegt de burgemeester Françoise Schepmans.

Via deze editie wilden we meer informatie bezorgen over het thema dierenwelzijn omdat het Park regelmatig bezocht wordt door hondeneigenaars en hun viervoeters. In de hondenzone zullen de baasjes van een hondenbegeleidster kunnen leren hoe ze de speeltuigen het best kunnen gebruiken zodat de honden zich maximaal kunnen uitleven zonder zich te bezeren. Verder zal de hondenbrigade van de politie een demonstratie geven van de opdrachten die politiehonden zoal uitvoeren, en tenslotte zal er ook een standje zijn van Veeweyde, het dierenasiel uit Anderlecht”, aldus initiatiefneemster en schepen van dierenwelzijn Annalisa Gadaleta.

Daarenboven heeft de gemeente, in samenwerking met de politiezone Brussel-West en met de steun van het Gewest, een brochure gemaakt met tips voor reizen met of zonder huisdier. Deze brochures zullen ook uitgedeeld worden tijdens de Apéro.

In België worden er in juli en augustus jaarlijks meer dan tweehonderd dieren per dag verwaarloosd en ingeschreven in asielen. We willen mensen hierover sensibiliseren en vooral alternatieven bieden voor huisdieren die niet mee op reis kunnen gaan”, vult Gadaleta aan.

Praktisch: Wanneer: zaterdag 8 juli van 11u00 tot 13u00 (2uur)

  • Demonstratie van de hondenbrigade vindt plaats om 11u30.
  • Een concert van het koor van Dar Al Amal , de vrouwenwerking van de Foyer;
  • Voor de kleinsten is er een knutselactiviteit met “Samen voor Morgen”;
  • Voor de eigenaars van honden wordt er een workshop gehouden over hoe men met de viervoeters kan spelen in de hondenzone. Er zal ook een standje zijn met informatie over Veeweyde het dierenasiel uit Anderlecht;
  • Tenslotte zullen jullie voor een lekker middagmaal terecht kunnen bij onze vrienden van “Action et Dialogue”.

Waar: Marie-Josépark (algemene ingang: hoek Machtenslaan en De Rooverelaan) – bus 86 & 87 – tram 82 – metrostations Beekkant & Weststation.

Meer info: Annalisa Gadaleta, schepen van dierenwelzijn, tel: 0484/15.90.42